POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Krzykosy „Najlepiej Razem” z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Poznaniu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – październik 2021.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, mus jabłkowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
- skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna);
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju, pasztet wieprzowy);
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);
- tłuszcze (olej rzepakowy).
Pomoc żywnościowa trafiła do 386 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego dla powiatu średzkiego – Gminy Krzykosy.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- ponad 19 ton żywności (tj. 19,11128 kg);
- 1118 paczek żywnościowych;
W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla 13 osób z 4 rodzin korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących – indywidualną poradę.
PODPROGRAM 2019 – efekty
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Krzykosy „Najlepiej Razem” z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Wielkopolskim Bankiem Żywności w Poznaniu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
Pomoc żywnościowa trafiła do 366 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego dla powiatu średzkiego – Gminy Krzykosy.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- ok. 32 ton żywności (tj. 31.87358 kg);
- 1455 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;
W ramach Podprogramu 2019 dla 11 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 3 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
- edukacji finansowej – 0 spotkań dla 0 uczestników
- kulinarnych – 3 spotkań dla 11 uczestników
PODPROGRAM 2018 – efekty
1. Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Krzykosy „Najlepiej Razem” z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Poznaniu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 400 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego dla powiatu średzkiego – gminy Krzykosy.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- ponad 26 ton żywności (tj. 26.523,62 kg);
- 1885 paczek żywnościowych;
5. W ramach Podprogramu 2018 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących nt.:
• Niemarnowanie żywności – 2 spotkania dla 33 uczestników.
PODPROGRAM 2017 – efekty
1. Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Krzykosy „Najlepiej Razem” z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Poznaniu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);
- tłuszcze (olej rzepakowy);
- dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane);
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju);
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 400 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego dla powiatu średzkiego – gminy Krzykosy.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- ponad 24 tony żywności (tj. 24.605,96 kg);
- 2290 paczek żywnościowych;
5. W ramach Podprogramu 2017 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących nt.:
• Kulinarne – 2 spotkania dla 16 uczestników.