Efekty Podprogramu

image_pdfimage_print

POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Krzykosy „Najlepiej Razem” z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Poznaniu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – październik 2021.

 

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, mus jabłkowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju, pasztet wieprzowy);
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);
  • tłuszcze (olej rzepakowy).

Pomoc żywnościowa trafiła do 386 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego dla powiatu średzkiego – Gminy Krzykosy.

 Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • ponad 19 ton żywności (tj. 19,11128 kg);
  • 1118 paczek żywnościowych;

W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla 13 osób z 4 rodzin korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących – indywidualną poradę.


PODPROGRAM 2019 – efekty

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Krzykosy „Najlepiej Razem” z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Wielkopolskim Bankiem Żywności w Poznaniu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),

Pomoc żywnościowa trafiła do 366 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego dla powiatu średzkiego – Gminy Krzykosy.

Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • ok. 32 ton żywności (tj. 31.87358 kg);
  • 1455 paczek żywnościowych;
  • 0 posiłków;

W ramach Podprogramu 2019 dla 11 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 3 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

  • edukacji finansowej – 0 spotkań dla 0 uczestników
  • kulinarnych – 3 spotkań dla 11 uczestników

PODPROGRAM 2018 – efekty

1. Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Krzykosy „Najlepiej Razem” z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Poznaniu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 400 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego dla powiatu średzkiego – gminy Krzykosy.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • ponad 26 ton żywności (tj. 26.523,62 kg);
  • 1885 paczek żywnościowych;

5. W ramach Podprogramu 2018 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących nt.:

• Niemarnowanie żywności – 2 spotkania dla 33 uczestników.


PODPROGRAM 2017 – efekty

1. Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Krzykosy „Najlepiej Razem” z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Poznaniu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);
  • tłuszcze (olej rzepakowy);
  • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane);
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju);

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 400 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego dla powiatu średzkiego – gminy Krzykosy.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • ponad 24 tony żywności (tj. 24.605,96 kg);
  • 2290 paczek żywnościowych;

5. W ramach Podprogramu 2017 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących nt.:

• Kulinarne – 2 spotkania dla 16 uczestników.

Reset czcionki
Zmień kolory